Proza-K Art

Werk van Joanna Madclone - Art Director Proza-K


Joanna is steeds op ontdekking. Exploreert materialen en visuals om linken te leggen, niet alleen via beeld maar ook met woorden. Experimenteren is haar leerproces, deze evolutie stopt nooit.
Haar werken zijn onder andere geïnspireerd op familiefoto’s met haar Rwandese vader en haar Belgische moeder en welke effect het voor haar heeft gehad (nog steeds heeft) om zonder enige Rwandese invloed te zijn opgegroeid in een volledig witte dorpsomgeving.
Ze heeft het mooie voorrecht gekregen om de Art Director van het collectief Proza-k te zijn, om op deze manier niet alleen woord kunstenaars maar ook andere kunstenaars eenplatform te geven.

PROZA-K

ART


Proza-K Art is het Beeldende Kunsten luik van Proza-K, een Cross Art Platform dat naast
dichters, ook beginnende kunstenaars stimuleert om tijdens de maandelijkse events hun werken en
projecten te exposeren en te experimenteren met andere vormen van kunst.


Elke maand geven wij de kans aan één of meerdere kunstenaars om tentoon te stellen in KAVKA tijdens ons maandelijks Dichters @ Kavka event.


CreAnimal

Digital Designer


CreAnimal nam woordkunst van jongs af aan erg letterlijk.

Hij ontwerpt en animeert typografie, met een spontaan vleugje street, 80's en/of Japanse invloeden.


Daarnaast schrijft hij scenario's of poëzie. Dat laatste wordt dan omgevormd in een gritty, duistere, doch narratieve rapvorm. 


Bekijk hier zijn kunst!

Çifel Hüseyin

Mixed-media kunstenaar en cultureel werker.


Hij is een Antwerpse interdisciplinaire, mixed-media kunstenaar met met architectonisch ontwerp als hoofdvak, geobsedeerd door 'beeld' in verschillende settings door middel van zowel digitale componenten als de traditionele benaderingen in het maken van kunst. Hij kiest veel verschillende middelen om zijn visie uit te drukken, zoals tekenen, videokunst, fotografie, collage, installatie, dataverwerking, en visualisatie. Zijn werken hebben een divers perspectief gebaseerd op de interpretatie van visuals en visualiteiten door het observeren van hedendaagse culturele bewegingen. Volgens hem zijn intersectionele en onderling verbonden benaderingen de meest invloedrijke middelen om de waarden van kunst als experimentele discipline en onderzoeksproces te verhogen.

Als kunstenaar en cultureel werker staat hij altijd open voor het verkennen van zowel gewone als onconventionele kanten van creatieve manieren om te communiceren met de omgeving waarin hij leeft. 


Bekijk hier zijn kunst!

Karin Schuitema

Beeldende kunstenaar


Ze maakt visueel werk met gemengde technieken: schilderen, tekenen, collage, foto's en soms bewegend beeld, video. Verder werkt ze  ook graag in verbinding met anderen. Zo maakte ze deel uit van het theatercollectief Our Footsteps in Amsterdam en sinds kort zet ze ook in Antwerpen haar eerste voorzichtige stapjes in theater. Haar werk is vaak een uiting van deze zoektocht, aansluitend bij bredere thema's zoals 'sense of belonging', migratie en de universele zoektochten van de mens.


Bekijk hier haar kunst!

Yoeri Hostie

Fotograaf en schrijver


Hij woont en werkt in Antwerpen.

Hij studeerde af als master in de wijsbegeerte (Universiteit Antwerpen/University College Dublin).Bekijk hier zijn kunst!

Steven Boers

Spartiest


Steven Boers is eenzelfverklaard spartiest, dat wil zeggen een kunstenaar die creëert volgens de 20regels vanHET SPART MANIFEST. Een manifestdat hijzelf schreef en dat nu in boekvorm verkrijgbaar is.

Het Spart Manifest is een soortzelfhulpboek voor gefrustreerde kunstenaars met tijdsgebrek en faalangst.Het leert je kunst te creëren zonder dat je daar tijd, geld, plaats en relaties voor moet opofferen.Het Spart Manifest helpt om een onverwachte bron van inspiratie aan te boren.Bekijk hier zijn kunst!

Juno Lauwers

Honour, riches, marriage-blessing Long continuance, and increasing, Hourly joys be still upon you! Juno sings her blessings upon you. -Shakespeare-


Juno maakt collages, schetsjes, portretjes, …

Tekenen is voor haar als ademen.


Contactgegevens:

juno.lauwers@gmail.com


https://www.instagram.com/the.almighty.me/

Amber van Ham
Amber van Ham (1996) is een Antwerpse kunstenares die het liefst werkt vanuit het wazige spanningsveld van objectieve ervaringen en de subjectieve waarden die eraan toegekend worden.

Het dagelijks leven is haar favoriete thema omdat er een enorme gelaagdheid schuilt in de schijnbare simpliciteit ervan. Deze verwerkt ze in haar zwart/wit tekeningen.


https://www.instagram.com/amber_vanham/

Eline Van Dooren

In een notendop, Eline is een creatieve optimist.

Ze wil haar verfstroken en woordenvallen niet tussen vier muren houden.

Het is haar droom om anderen te inspireren en te helpen.

Ze is spiritueel, een doordenker, vegetariër, koffiekletser en imperfecte enthousiasteling.

Perfectie bestaat niet, net als normaal zijn. Want wat is dat?


Voor Eline is kleur een taal en het vertelt haar een verhaal.

Het is niet zo afgevlakt als 'liefde is rood'. Ze kleurt buiten de lijnen.

Want daar begint het gesprek, tussen geel en blauw, die alleen oog hebben voor elkaar.

Een kus later en groen is geboren. En dat allemaal in een fractie van mijn bewustzijn.

Want als ze haar pallet hanteer, staat de tijd stil. Dan valt alles weg. Haar verf en Eline.


https://www.instagram.com/vinafeba/

Viva Sage Thabethe
Is a self-taught photographer/visual artist from Soweto, South Africa.


Over time, he has trained his eye to see art in all things, especially people because we are created with extraordinarily features and spirits that tell authentic stories that speak of our essence.


He started his craft in ‘street photography,’ documenting African life in raw form. In South Africa, where art is a rare commodity and unfamiliar as a vocation, his work seeks to evoke, engage, relate and spark a feeling of knowing beyond what meets the eye.

His work has moved from primarily being showcased on Instagram, to broader spaces and being a catalyst for critical conversations about his country. He has presented his work in varying formats.


https://www.instagram.com/vivasage/

Wil jij ook graag jouw werken aan het grote publiek laten zien?

Neem contact op met onze Art Director Joanna Madclone