“Ik weet alleen dat ik niets weet”

Socrates

EloyElustre


Onze eerste Specialist @eloyelustre , geeft De Esculaap mee ondersteuning om “Het Woord” onder de mensen te brengen, en op zijn eigen manier de mensheid helpt in haar helingsproces.

Geïmporteerd en Belgisch gecultiveerd. Aziatisch, maar toch niet al te pragmatisch.
Met woorden gezegend, niet letterlijk bejegend.
Al ben ik niet zeven keer barmhartig, de combinatie ‘verbum/psyche’ is enorm krachtig.
Altijd open voor nieuwe bestaansleer, daardoor dans ik op een gespannen veer.
Woord hongerig en dorstig voor letters, leef ik in vrede met andere woordenketters.
Laat de dorstige zichzelf laven en laat me je onder mijn bezielende woorden begraven.

De specialisten

Gert Vanlerberghe


Gert Vanlerberghe is dichter en romanschrijver – zijn meest recente heet 'Nachtprater' (2017). Hij is presentator en organisator van het podium voor muziek en poëzie Ballonnenvrees. Dit evenement verzorgde het poëtische luik van het eerste Antwerpse Fringe Festival en organiseerde het festival Hedonismuz. Zelf staat hij ook in binnen- en buitenland op de planken als dichter en slam poet. Hij won de laatste Podiumvlees poetry slam wedstrijd en stond zo op de halve finale van het NK Poetry Slam, reisde mee met de Poëziebus, zat bij Vitalski’s Stand-Up Tragedy en is performer en presentator op de nachten van VONK. Je vindt hem wel eens op het podium met 10 op de schaal van Dichter, De Dichters van Angst & Broekschijterij, of SG Enterprises. Eind 2018 zette het VFL hem op hun auteurslijst. Gert verzorgt lyrics en vocals bij verschillende bands: KOALA, Hersencellen, Veelvraat. Hij stond ook met onder meer Lagüna, Melting Time, Diane Grace, Oaktree en Veston op het podium. In 2016 schreef hij het vierde theaterstuk van Studio Bernadette, 'Gifkind', waarin hij ook een rol vertolkte. Gert schrijft zo nu en dan voor Cutting Edge, Indiestyle, Luminous Dash en Mirari.

Dame Gedraaid


Een stadsdeerne in hart en nieren die de donkere dieptes van de ruien kent en de heilige hoogtes van de chicago blokken heeft gezien.

Een woordkunstenaar sinds het begin ter tijde met een flair voor het occulte en het obscure.Ben Ramsdonck

Ben een persoon met de naam Ben uit antwerpen.
Een ideeën fabriek met als mission statement een glimlach.
Nog niet zo lang bezig met alles rond taal en podium kunsten.


Beluister zijn podcast op spotify: De afwaspodcast.

Nele Bleuzé